Сцеплението и картовете

сцепление-картЗа да усетите разликите между различните смески на гумите, сравнете силата, необходима за плъзгане на двете гумички върху една и съща повърхност. Меката има повече сцепление, нали?

За да усетите ефекта на натоварването върху сцеплението, плъзнете едната гумичка върху повърхността на бюрото си. След това, натиснете гумичката към повърхността – по този начин добавяте натоварване – и забележете колко по-голямо усилие е необходимо за плъзгането ѝ.

Ако искате да сте успешен картинг състезател, опознайте гумите. Разберете различните типове гуми и смески, както и какво ви дава различното налягане на въздуха в тях. Научете се да разбирате какво ви „казва” износването на повърхността на гумите.

Гумите на карта са неговото основно окачване и му позволяват да следва промените и неравностите на повърхността на пистата. Забележете изкривяването на задната дясна гума на този карт в завоя.

Терминът „приплъзване” в „ъгъл на приплъзване” може да е малко объркващ, но концепцията не е трудна за разбиране. Въпреки че „приплъзване” не е напълно точната дума, тя ще свърши работа за нашите цели тук. За да генерират гумите максимално сцепление, те трябва леко да се приплъзват. Когато завъртите волана, предните гуми се насочват в ъгъл, настрани от правата посока. Малка част от секундата след като завъртите волана, картът сменя посоката си на движение. Но той не се движи точно в посоката, в която сочат предните гуми. Вместо това, картът се движи по дъга, с малко по-голям радиус от дъгата, по която са насочени предните гуми – той завива малко по-малко. С други думи, има разлика между посоката на гумите и посоката на движение на карта. Ъгълът, формиран от тези две линии, се нарича ъгъл на приплъзване.

Виж повече на: http://monea.bg/alternators-parts.html

Подобни Публикации

  • 96
    Все още на българина, а не само на него, му е трудно да си представи операции като онлайн кредитиране. Това се дължи на факта, че е изключително трудно всички права, привилегии и ценности на гражданското…
  • 95
    Търси начини да подсилите вашия дом, без да излагат себе си в неловка позиция. Независимо дали сте готови да продадете дома или искате да го купите евтино за собственото си удоволствие, ви предлагаме 10 добри…
  • 89
    Мислите си за покупка на имот? Чудите се дали къща или апартамент да купите. Специалистите по продажба на имоти съветват да притеглим всички плюсове и минуси на двата вида покупка на имот.Докато в миналото притежанието…