На какво да обръщате внимание, когато купувате спален комплект

spalno-belo На всеки поне веднъж му се е искало да се поглези с ново луксозно спално бельо, да спи в чаршафи с ефектни десени, ефектни възглавници и красиви завивки. Но за един спален комплект качеството на материята е много по-важно от десена.

 
Качественото спално бельо трябва да се глади лесно, да бъде меко и приятно на допир, устойчиво на пранета както за материята, така и за цветовете. Здравината на текстила зависи от начина на тъкане и степента на усуканите нишки. Колкото по-усукани са те, толкова по-здраво и дълготрайно е спалното бельо.

 

За изработка на спално бельо най-често се използват памучните материи, както и смес с полиестер, коприна, сатен, памучен сатен, вълна и египетски памук.

Сатенените спални комплекти са красиви и лесно се поддържат, но са доста хлъзгави и неудобни за спане. Най-комфортни и луксозни за тялото са копринените чаршафи, а освен това те са препоръчителни за хора, страдащи от алергии.

Най-разпространените са памучните спални комплекти, тъй като са практични, здрави и дълготрайни, а самият материал е дишащ. Също така доста хора използват комбинации от памук и полиестер, като важното при тях е изкуствения материал да не надвишава 50%.

Преди да направите правилната покупка на спално бельо е добре да проверите състава на тъканта, за да изберете подходящата за Вас материя. Подсигурете си поне два комплекта, за да може да подменяте мръсните чаршафи с чисти. Също така обърнете внимание на инструкциите за поддръжка пране, за да може да изберете най-лесния за поддържане спален комплект.

Изберете спално бельо, което да може да се комбинира с други по цвят чаршафи и по този начин ще имате няколко варианта, с които да разнообразявате спалнята.

 

Подобни Публикации

  • 85
    Ориз със скакалци от пръв поглед звучи екзотично, нали? От друга гледна точка това ястие, малко непривично за жителя на европейския свят, тук трябва да се включи и Северна Америка, защото е цивилизация, която е…
  • 84
    Ноември и декември не са подходящи месеци за ремонтни работи в нашия дом. Но можем да ги използваме полезно, като замислим и плануваме как да изглежда нашата баня през пролетта, например. Банята е помещението, което…
  • 83
    Какво правите, ако имате нужда домът ви да се ремонтира. Какво правите ако има теч в банята или по някоя стена? Бъдете наясно с проблемите, които могат да бъдат причинени от проникване на вода, която…