Да боядисваме смело

Когато стане дума за боядисване, първата мисъл е за четка, кофа с боя и толкова. Всъщност това е техника, която изисква доста старание. За постигане на максимален ефект от естетическа гледна точка са нужни различни технологични и последователни операции. Кои са те?

Всяка боя си има своя особеност и затова трябва да се следват специфичните упътвания за нейното използване. Преди полагането на боята, трябва да се подготвят повърхностите, върху които ще се боядисва.

Първото боядисване трябва да е на тънък слой

Първото боядисване трябва да е на тънък слой – това е защитният декоративен слой или така наречената адхезия между боята и повърхността. В боята има свързващи вещества, които служат за прилепване. В зависимост от разновидностите могат да бъдат няколко вида – при водноразтворими бои свързващи вещества са вар, хума, декстрин, казеин и т.н. При полимерните тези вещества са на база водни дисперсии на синтетични смоли и емулсии. Блажните бои са по-гъсти и биват маслени и безирни бои и лакове.

Read more

Модерният вътрешен интериорен стил и богатите цветове на Близкия Изток

Ако сте човек, за когото е много важна функционалността, удобството и лесната поддръжка на дома, може би Модерният интериорен дизайн е вашия стил. Този стил достига своя връх през 1950 […]

Read more

Експлоатацията на дограма в дома изисква правилна грижа

Не по-малко важен момент е монтажът. Неправилно монтираните профили са предпоставка за пораждането на всички главоболия, а това със сигурност ще скъси много живота им.

Една от най-допусканите грешки е неправилното полагане на дограма. Тук може да съдейства фирма кърти чисти извозва софия.

Ако дограмата на прозореца не е поставена върху специални поставки или подложки, то с течение на времето, изменя правилната форма, което затруднява и спъва отварянето.

Друг проблем, който изниква е недоброто уплътнение. В този вид грешка, прозорецът ще работи експлоатационно и без херметичност между него и стената.

Read more

Как да направим ремонт при теч – къртене на бетон в стените

Какво правите, ако имате нужда домът ви да се ремонтира. Какво правите ако има теч в банята или по някоя стена?

Бъдете наясно с проблемите, които могат да бъдат причинени от проникване на вода, която се прокрадва в изливаните бетонови основи.Въпросът: „как да направим къртене на бетон в стените, ако има наличен теч“, вълнува не само строителите, но и собственици на обикновени домове.

Такива най-често включват:

Неправилно запечатани предсрочни връзки.

Студени стави (където новия бетон отговаря на съществуващата бетонна основа, т.е. в допълнение на дома).

Водата, която, добре прониква в канализационни и изолационни тръби.

Цялата формация от пукнатини в стени.

В редки случаи, водата може премине през бетонна стена.

Read more