Adidas BG предлага топ съвети за избор на маратонки за спорт

Какъвто и спорт да практикувате – любителски или професионално е важно да знаете кое доставя максималния комфорт на тялото ви.

 Изборът на спортен екип, съчетан с удобна спортна обувка е на челна позиция. Ето, какво Adidas BG предлага като топ съвети за избор на маратонки:

sportni-obuvki-1331Маратонки за бягане – съществуват много твърдения за това, как трябва да изглеждат и какви функции да предлагат маратонките за бягане. Дали такива модели трябва да са с допълнителни подплънки за омекотяване на стъпалото или без тях. Едно обаче е сигурно и то е свързано с въпроса около амортизацията на краката. Когато маратонката предлага амортизация, тя запазва добър контрол на петата.

Обувки за ходене – за ежедневната обувка, та дори спортна да е тя, има едно правило и то е не толкова до стелка, подметка или материали на изработка, колкото до теглото на самата обувка. За продължително ходене е важно, обувките да са максимално леки.

Спортни обувки за аеробика – този спорт също изисква леки обувки, за да се избегне умората от тежестта на цялото тяло по време на тренировка. Уплътненията на маратонки за аеробни упражнения, трябва да поглъщат сътресението по време и след подскачане.

Спортни обувки за тенис – този тип маратонки изискват максимално удобство, както отвътре, така и отвън. Те трябва да поемат неравностите на терена, както и да изолират крака във вътрешността, предпазвайки го от наранявания, травми и изкълчвания. Подметката при тях задължително трябва да е еластична и адаптивна.

Маратонки за баскетбол – обувките за този спорт трябва да са с твърда, дебела и устойчива подметка. Много от… Click To Tweet

Обувки за лека атлетика, планинарство и други специализирани спортове – повечето специализирани спортни дисциплини имат изисквания към обувката, с цел ефективност по време на тренировки и безопасност за ходилото и тялото. Добре е за всеки различен спорт да се прави консултация със специалист какви точно трябва да са спортните обувки, екип и всичко останало.

Други полезни съвети:

  • Маратонките се износват на 100 часа употреба, които са равни на две тренировки по два часа всяка седмица и в продължение на една година.
  • Мъжки маратонки и дамски маратонки са различни и трябва да се избират според множеството изисквания на двата пола – походка, тежест, вид спорт и предназначение.
  • Движението на тялото е от изключително значение и пряко зависимо от ходилото. Ако обувките са удобни, леки и стилни даряват хармоничност в движенията и здраве на тялото.

Подобни Публикации