Мода – как да избегнем прибързаните покупки

pribarzana-porachka„Не“ на пазаруването за спорта

Малко са хората, които никога не са се поддавали на изкушението да си купят нещо, от което в момента нямат нужда.

В настоящата статия ще ви дадем някои съвети как да спестите пари от ненужни покупки и същевременно да не затрупате дома си с тях.

Абсолютно коректно е да се смята, че импулсивните покупки са много по-често явление при жените. Именно поради тази причина ще наблегнем на покупките в категория „мода“.

Съставете списък

Списъците са полезни в много аспекти от живота. Така по-лесно се следи напредъка в работата, изпълнението на домакинските задачи, учебния процес и изобщо всичко, за което се сетите.

Това се отнася с пълна сила и до пазаруването.

Няма значение дали става дума за мода или пък за попълване на хранителните запаси.

Един точен списък прави покупките много по-лесни, пазаруването – по-целенасочено, а извънредните разходи – по-малки.

За да се предпазите от импулсивна покупка (става дума за нещо сериозно, а не за голям пакет тоалетна хартия), включете желания обект в списък за изпълнение в минимум едномесечен срок.

Много често увлечението по дадена дреха или обувки, или нещо друго, отминава с времето. Точно поради тази причина, преди да сте направили неразумната инвестиция, запишете харесаната стока и изчакайте.

Почти сме сигурни, че след 30 дни няма да я намирате чак толкова желана.

Трябва ми или само ми харесва?

Това е първият въпрос, на който трябва да си отговорите щом нещо привлече вниманието ви.

Страхотно стоят лъскавите обувки с висок ток и огромният надпис на витрината „намаление до -70%“. Няма начин да пропуснете.

Вземете съответните обувки, разгледайте ги, помислете с какво ще ги съчетаете и колко често ще ги носите. Ако отговорът е „при специален повод“, най-добре оставете обувките и помислете малко.

Обиколете магазина и вижте дали за (приблизително) същата сума може да си купите нещо, което наистина ви трябва. Например по-леко яке за предстоящото затопляне или пък блуза.

Източник: http://e-drehi.com/

Подобни Публикации

  • 30
    Ориз със скакалци от пръв поглед звучи екзотично, нали? От друга гледна точка това ястие, малко непривично за жителя на европейския свят, тук трябва да се включи и Северна Америка, защото е цивилизация, която е…