10 евтини поправки за увеличаване на стойността на вашия дом

Търси начини да подсилите вашия дом, без да излагат себе си в неловка позиция.

Независимо дали сте готови да продадете дома или искате да го купите евтино за собственото си удоволствие, ви предлагаме 10 добри стратегии над, които може да помислите.Действителните разходи и възвръщаемостта за всеки проект може да варира, в зависимост от двете състояние на Вашия дом и общите ценности на пазара на недвижими имоти в своя регион на страната.

 1. Направете вашата кухня наистина подходяща. Кухнята все още се смята за сърцето на дома. Потенциалните купувачи на жилища постигат това, чрез най-краткото разстояние, когато за първи попаднат на дом за продажба. Преди и вие самите да пристъпите към продажба се уверете, че вашата кухня изглежда чиста и разумно актуализирана.

За няколкостотин долара, може да замените кухнята, да обновите обзавеждането, да освежите интериора.

Цялостното актуализиране на стари осветителни тела с по-ярки, по-енергийно ефективни, подмяната на брави и… Click To Tweet

Ако разполагате с по-голям бюджет, можете да дадете на шкафовете една пълна промяна. Някои фирми предлагат частични ли цялостни подмени на мебели и обзавеждане, което е един добър и сравнително икономичен начин за пресъздаване интериора на дома, преди продажба.

 1. Оставете старото оборудване от машини и уреди в дома, преди да обявите за продажба. Стига да са в добро състояние съдомиялна машина, микровълнова печка, пералня и други уреди ще покачат значително цената и ще провокират интереса на купувача. По този начин напълно ще е обоснована по-високата цена за имота.
 2. В непосредствена близост до кухнята, баните са често най-важните стаи за актуализиране. Те също могат да бъдат подобрени, без много пари. Дори и простите неща, като нова тоалетна седалка и пиедестал, смяна на мивка са доста лесни за инсталиране от самите собственици на жилища. В същото време такива нововъведения и замени правят голяма разлика в облика на банята. Дори смяната на душа със сглобяема вана или душ съраунд е една част единици, които могат да изискват професионална инсталация и да струват далеч по-евтино, отколкото да плащат за повторна смяна на плочки, стени и репартура на износена вана.
 3. Ако жилището ви е малко на площ, то навярно, най-големият проблем, които се очертава е с липсата или ограничения брой на дрешници. В крайна сметка дрешниците ще бъдат по-функционални, докато живее в къщата и ще направят вашия дом да изглежда по-персонализиран за потенциалните купувачи, когато сте готови да продавате. Оборудвайте дома си с такива, та дори да са вградени в стени, ъгли, под стълбища и други скрити места.
 4. Поправете всички механични и ВиК неработещи инсталации и системи. За тази работа често и много полезно е да наемете електротехник или водопроводчик за няколко часа, да прегледате електро услуги, да коригирайте всички дефектни обекти, както и да направите проверка за всички течове. Тези на пръв поглед подробности разказват на потенциалния купувач на имот, че някой е наистина загрижен за дома, а това безспорно ще повлияе на цената на имота.
 5. Погледнете под краката си и се замислете. Килимът е друг детайл, който може бързо да актуализирате само с това да го направите да изглежда по-чист. Професионално почистване на килими е евтина инвестиция, особено ако вашите килими са в добра форма и са неутрални цветове.
 6. Да бъде светлина – ако имате скучни вдлъбнати светлини във вашата трапезария и хол, помисли за замяна на една от светлините на помещението с атрактивен полилей. Дори новият собственик в бъдеще да реши да го подмени, то първото впечатление за озареното и светлина в дома ще провокира покупката.
 7. Нови рамки с влизането на входна врата. От изключително значение е входа. Както хората са посрещани о дрехите, така и с пълна пара важи това правило за входа на дома. За да провокирате интерес към имота си още в самото начало, то погрижете се за добрия вид на входната врата, градината или двора ако имота има такива.
 8. Добре поддържаната градина – дори да не остава много време в изминалите дни за грижа на имота, който възнамерявате да продавате, сега е момента, преди да повикате потенциалния купувач на оглед да окосите тревата, да подстрижете храстите и красиво да оформите цветята в лехите и около пътеката.
 9. Когато се обявява имот, двете страни излагат основните си цели от позиция на покупка и продажба. С набелязването на водещи критерии може да се постигне и консенсус в крайната завършителна фаза на сделката.

Подобни Публикации

 • 97
  Все още на българина, а не само на него, му е трудно да си представи операции като онлайн кредитиране. Това се дължи на факта, че е изключително трудно всички права, привилегии и ценности на гражданското…
 • 95
  За да усетите разликите между различните смески на гумите, сравнете силата, необходима за плъзгане на двете гумички върху една и съща повърхност. Меката има повече сцепление, нали? За да усетите ефекта на натоварването върху сцеплението,…
 • 92
  Ремонтът на баня е свързан с редица детайли, които трябва да бъдат следвани стриктно. В най-малко 50% от разходите за материали и в пъти и половина по-евтино ще струва всичко, ако потърси специализирана помощ по…