Къща или апартамент да купя 

Мислите си за покупка на имот? Чудите се дали къща или апартамент да купите.

Специалистите по продажба на имоти съветват да притеглим всички плюсове и минуси на двата вида покупка на имот.Докато в миналото притежанието на къща е било масово явление, то в наши дни всеки е собственик на етажна собственост. Все в наши дни, един имот в апартамент представлява една четвърт акра от жилищния блок. Такъв не може да се каже, че е образ на идеална собственост на всеки.

Докато една къща все още е дом на по-голяма част от хората, включително в България, процентът на хората, които живеят в отделни къщи пада от 86% през 1981 г. на 76% през 2011 г., според световни статистически проучвания.

За много хора днес, един апартамент може да бъде желана възможност: те обикновено са по-достъпни, отколкото къщи и може да донесат много ползи по отношение начина на живот.

Gingerbread_House_Essex_CTКъща в сравнение апартамента може да бъде цяла дилема за домашните ловци на имоти. Коя от тях е точно за вас ще зависи от Вашето финансово положение, начинът на живот и планове за бъдещето.

Лайфстайл последици:

Да живееш в апартамент означава да се приобщиш към обществото. Свързано е със спазване на правилата на корпоративни собственици. Подзаконовите нормативни актове могат да забранят водене на домашни любимци и много други общи правила, които всеки се принуждава да прави. Може да се наложи одобрение, преди да се направят промени, като инсталиране на нов паркет или климатик.

Ако сте собственик на къща, обикновено можете да се обнови, както желаете, в зависимост от утвърден предмет на регламенти на Съвета.

Апартаментът предлага лесна поддръжка и може да ви позволи да живеят по-близо до транспорта, работата и атракциите на вътрешните предградия на града.

Жилищни сгради могат да предложат и спортни зали, басейни и други съоръжения, достъп до споделени градини,… Click To Tweet

Преди да решите кой стил на имота е най-добре за вас, помислете за текущи нужди в начина на живот и бъдещите си планове – като например дали бихте искали да създавате семейство, или ако имате деца, които скоро ще напуснат семейното гнездо – дома.

Мислете в перспектива:

При закупуване на имот, помислете за вашите текущи разходи. Къщите са склонни да имат по-високи разходи за поддръжка, като всичко в имота – включително градината.

Ако живеете в апартамент обикновено ще бъдете отговорен за провеждането на ремонти и поддръжката в рамките само на вашия апартамент. Наред с това ще се изисква от вас да плащате корпоративен данък като собствениците и такса за покриване на ремонт и поддръжка на тавани, гранични стени, общи части и услуги. Корпоративните такси на собствениците на имоти варират в зависимост от броя на съоръженията в комплекса.

Получаване на заем: 

Процесът за получаване на жилищен кредит е много подобен, независимо дали става дума за къща или апартамент. Ако имате по-малък депозит, заемодателя може да ви помогне да купи вашия дом по-рано, което ви позволява да заемате повече от 80% от стойността на имота.

Финансови последици: 

Апартаментите са по-евтини от покупка на къщи. Това означава, че изборът на апартамент може да Ви помогне да спестите пари и да направите своя ипотечни погашения на по-ниска стойност. Покупката на апартамент може да ви даде възможност да живеете в желаното от вас предградие или улица. С покупката на къща самостоятелността във всеки един аспект ви е гарантирана.

Подобни Публикации

  • 89
    Търси начини да подсилите вашия дом, без да излагат себе си в неловка позиция. Независимо дали сте готови да продадете дома или искате да го купите евтино за собственото си удоволствие, ви предлагаме 10 добри…
  • 89
    За да усетите разликите между различните смески на гумите, сравнете силата, необходима за плъзгане на двете гумички върху една и съща повърхност. Меката има повече сцепление, нали? За да усетите ефекта на натоварването върху сцеплението,…
  • 89
    Все още на българина, а не само на него, му е трудно да си представи операции като онлайн кредитиране. Това се дължи на факта, че е изключително трудно всички права, привилегии и ценности на гражданското…