Какво трябва да знаем за избора на вана от стомана

vana-ot-stomana  Ваните, изработени от стомана, си имат своите предимства. Според някои дори те са по-удачен избор от чугунените или акрилните вани. Сега ще се опитаме да разгледаме обективно предимствата и недостатъците на стоманените вани.
На какво трябва да обърнем внимание, когато избираме вана от стомана?

 
На първо място, това е дебелината на стените, които не е добре да са по-малко от 4 мм, тъй като това говори за некачествена изработка.
Сигурен трик за проверка е да си направите сами тест с опит за преместване на ваната. Ако стените са тънки, ще ви се отдаде лесно да я бутнете, дори и да я обърнете. В случай, че се затруднявате, това е добър знак, обикновено тежината на качествените стоманени вани е около двадесетина килограма.

 
Огледайте добре как изглежда ваната отвън – гладката повърхност също говори за добро качество, докато вана с неравна повърхност не е за предпочитане и най-добре би било да се откажете да я купувате.
Следете също и за наличие на петна или различни подобни дефекти по стените – това също не е добър знак.
Можете да разпознаете качествения продукт и като почукате леко по стените на ваната. При равномерен звук, без вибриращи оттенъци, можете да бъдете спокойни, че сте избрали правилната покупка.

 
Какви са предимствата на стоманените вани?

 
Първото предимство е цената – стоманените вани са значително по-евтини от чугунените или акрилните.
Второто, не по-малко важно нещо, това е издръжливостта във времето, което се отнася не само за стоманата, но и за емайлираното покритие. Те се повреждат трудно, което ги прави подходящи за повечето почистващи материали.
Третото предимство е в разнообразието на форми. За разлика от другите видове, големината и формата на стоманените вани могат да са изключително разнообразни, което е добре, ако помещението ви е малко или с нестандартна форма.

 
Сега да уточним и минусите на стоманената вана.

 
Първото е, че водата в стоманената вана изстива бързо, което не е проблем, ако не сте любител на продължителното стоене във ваната.
Вторият недостатък на стоманените вани е, че при пълненето им се чува силен звук от стичащата се във ваната вода.
Разбира се, решение има – много производители предлагат специални подложки за обезшумяване.

Източник: http://vsichko-za-baniata.com/

Подобни Публикации

  • 80
    Ориз със скакалци от пръв поглед звучи екзотично, нали? От друга гледна точка това ястие, малко непривично за жителя на европейския свят, тук трябва да се включи и Северна Америка, защото е цивилизация, която е…
  • 78
    Не по-малко важен момент е монтажът. Неправилно монтираните профили са предпоставка за пораждането на всички главоболия, а това със сигурност ще скъси много живота им. Една от най-допусканите грешки е неправилното полагане на дограма. Тук…
  • 77
    По време на летния сезон, лененият плат е изключително силно предпочитан и от жени, и от мъже. Причината е свойството му да не пропуска достатъчно силно слънчевата топлина към тялото ви, с което, както се…