Да боядисваме смело

Когато стане дума за боядисване, първата мисъл е за четка, кофа с боя и толкова. Всъщност това е техника, която изисква доста старание. За постигане на максимален ефект от естетическа гледна точка са нужни различни технологични и последователни операции. Кои са те?

Всяка боя си има своя особеност и затова трябва да се следват специфичните упътвания за нейното използване. Преди полагането на боята, трябва да се подготвят повърхностите, върху които ще се боядисва.

Първото боядисване трябва да е на тънък слой

Първото боядисване трябва да е на тънък слой – това е защитният декоративен слой или така наречената адхезия между боята и повърхността. В боята има свързващи вещества, които служат за прилепване. В зависимост от разновидностите могат да бъдат няколко вида – при водноразтворими бои свързващи вещества са вар, хума, декстрин, казеин и т.н. При полимерните тези вещества са на база водни дисперсии на синтетични смоли и емулсии. Блажните бои са по-гъсти и биват маслени и безирни бои и лакове.

Read more

МОДНИ ТЕНДЕНЦИИ В ОФОРМЛЕНИЕТО НА БАНЯТА

Ноември и декември не са подходящи месеци за ремонтни работи в нашия дом. Но можем да ги използваме полезно, като замислим и плануваме как да изглежда нашата баня през пролетта, например. Банята е помещението, което най-често се нуждае от ремонт вкъщи. Но планирането му изисква да огледаме какви699f51ebed78adf1908acd42faf0f175 са модните тенденции за оформление на баня. Няма да повярвате, но модата за дома е толкова променлива, колкото и в модните облекла, непрекъснато се появяват нови, още по-интересни и неповторими елементи, фаянс, дизайн и т.н.

Домашната баня отдавна престана да изпълнява познатата функция на помещение, в която можеш да изпереш или да се изкъпеш. Сега банята е и салон за красота, място за релакс, спа-процедури, неизискващи бърза работа.

Разбира се първа точка в плана за осъществяване на новата ни визия е да открием кой ще ни помогне да се отървем от съсипания вид на старите плочки, оборудване, детайли. Няма как – това е непосилна работа за „направи си сам“, затова пък има професионалисти, които да изкъртят, почистят и извозят всичко ненужно, като ни помогнат да оформим помещението според желанието си. Разбира се ще се съобразяваме с бюджета си и ще потърсим кой кърти, чисти, извозва София на най-ниски цени. Разгледайте и другите услуги от Къртачи. Не пречи още сега, в зимните месеци,  да се заемем с подготовка и визия за ремонт.

НЯКОЛКО ИДЕИ ЗА МОДЕРНА И ФУНКЦИОНАЛНА БАНЯ

Естественият камък в интериора никога не излиза от мода, но не всеки може да си позволи този скъп материал. Но керамични плочки с рисунък на естествен мрамор, гранит, малахит можем да намерим лесно. Има широка гама от имитации на природен камък – модерните цифрови технологии за печат позволяват да се получи висок контраст на изображението и забележителна устойчивост на избледняване.

Read more

Модерният вътрешен интериорен стил и богатите цветове на Близкия Изток

Ако сте човек, за когото е много важна функционалността, удобството и лесната поддръжка на дома, може би Модерният интериорен дизайн е вашия стил. Този стил достига своя връх през 1950 […]

Read more

Няколко стъпки по къртене, чистене и извозване след ремонт на баня

Ремонтът на баня е свързан с редица детайли, които трябва да бъдат следвани стриктно. В най-малко 50% от разходите за материали и в пъти и половина по-евтино ще струва всичко, ако потърси специализирана помощ по кърти чисти извозва софия.

Read more

Какво трябва да знаем за избора на вана от стомана

  Ваните, изработени от стомана, си имат своите предимства. Според някои дори те са по-удачен избор от чугунените или акрилните вани. Сега ще се опитаме да разгледаме обективно предимствата и […]

Read more

Какво трябва да знаем за монтажа на парно отопление

Подходящо избраният комин е гаранция за качествено отопление през цялата зима. Специалистите по парно отопление съветват да бъдат изграждани плътни и единични тухли, метални инкосови тръби с двойни стени. Така […]

Read more

5 свежи идеи за малка баня

Как да направим нашата малка баня едновременно привлекателна и функционална? Има методи, които ви дават възможност да увеличите визуално малкото пространство, но и да направите дизайна на банята свеж и […]

Read more

Ориз със скакалци или бъдещето на храната

Ориз със скакалци от пръв поглед звучи екзотично, нали? От друга гледна точка това ястие, малко непривично за жителя на европейския свят, тук трябва да се включи и Северна Америка, защото е цивилизация, която е създадена от жители на Стария континент, вероятно може да бъде неразделна част от трапезата на много хора в други части по останалия свят.  Оризът е основна съставка на менюто на много хора, които живеят  в Северна Африка, Близкия Изток, Индия, Китай, Япония, Виетнам, на разделения след Втората световна война Корейски полуостров, Индонезия и други държави. Това са приблизително 3 млрд. души, което е около половината от човечеството. Ако добавим и жителите на Стария континент, двете Америки и Австралия, които също консумират белите, кафявите или други по цвят зърна от виреещото във вода растение, може почти без никакво съмнение да направим следния извод. Оризът се консумира от почти всички хора на Третата планета.

 

Read more

Камина за къщата и двора

Камина от ламарина има множество предимства. Тя се транспортира лесно и може да се използва като грил. В почти всички къщи има два димоотвод, а при централно отопление единият е почти неизползваем. Лесно може да си направите камина вкъщи за зимата. Започнете с къртене на тухлена стена. При поставянето на такава ще са необходими няколко специални инструмента. Такива са набор ножица за рязане, клещи за нитове и няколко уреда. Такива може да си набавите дори под наем. Ламинираните плоскости могат да се срежат и при тенекеджия. При такъв майстор могат да се поръчат дори извивките на камината, вместо да се бавите сами на ръка да ги правите и за да е всичко качествено направено.

Read more